Vår passion

Ända sedan vår grundare Bo Östlund öppnade sitt första lilla styckningsföretag i Stureby i södra Stockholm 1978, har vi strävat efter samma sak: Att erbjuda Sveriges bästa och godaste kött.

Vår passion

I nära 40 år har vi på Svenskt Butikskött satt en stolthet i att erbjuda ett riktigt bra och gott kött. Vi älskar kött och brinner för att ge våra kunder en riktigt bra smakupplevelse.

DEN GODA SMAKEN AV ETT RIKTIGT BRA KÖTT
För oss betyder det att vi har bestämt oss för att alltid leverera kött av högsta kvalitet.
För det är skillnad på kött och kött. Stor skillnad. Allt från uppfödning och foderval till slakt, styckning och mörning har betydelse för hur bra köttet blir. Det går inte att fuska någonstans på vägen. Hela kedjan är lika viktig för att skapa vad det tills slut handlar om – den goda smaken av ett riktigt bra kött.

KVALITETSMEDVETEN HELHETSSYN
På Svenskt Butikskött lägger vi därför ner en stor omsorg i hela värdekedjan. Passionerat och nyfiket arbetar vi med alla delar; från gården till butiken. För oss är det lika intressant att diskutera uppfödning och slakt som köttkvalitet och butiksförsäljning.

TRYGGHET, HÄLSA OCH ETIK
Vi har länge varit en drivande kraft för att lyfta ursprung och kvalitetskött och är stolta över vad vi åstadkommit i branschen. Vi var tidigt ute med gårdskoncept och certifierad produktion såsom Svenskt Sigill och KRAV. Vi har höga krav på oss själva och lika höga krav på våra djuruppfödare.

Vi vill erbjuda både gott kött och god djuromsorg. Vi säger nej till importerat kött och arbetar bara med svenskt kött från djur som har haft ett bra liv. För oss är det grundläggande att våra kunder ska kunna vara helt trygga med att vårt kött är hälsosamt att äta och att det kommer från ett djur som har behandlats på ett schysst sätt.

ETT STEG FÖRE
Vår vision är att vara den ledande köttleverantören som med innovativa lösningar skapar förutsättningar för en fortsatt expansion, i och utanför Sverige. Vi fokuserar på duktiga svenska uppfödare, köttrasdjur och ekologiskt kött. Vi vill vara ett företag som har en ambition att ligga lite före och göra lite mer. Det har vi alltid gjort och det kommer vi att fortsätta med.

DELA VÅR PASSION
Med kunskap, yrkesstolthet och erfarenhet vill vi fortsätta vårt passionerade arbete med hela värdekedjan. Resan med att utveckla goda och hälsosamma köttprodukter fortsätter. Hoppas att du vill följa med oss in i framtiden och dela vår passion för den goda smaken av ett riktigt bra kött!