100% 

Svenskt
kött

Rostbiff

Förpackning med rostbiff i förgrunden och person som skär tillbehör i bakgrunden

Vår produkt

Mer information

Rostbiffen sitter vid djurets ryggslut och är ett mört och smakrikt kött. Rostbiff passar både att steka och grilla.

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda steken med salt och peppar. Bryn sedan rostbiffen runt om i smör och olja. Stek rostbiffen i ugn på 125 ° till en innertemperatur på 58-62° (för rosa kött). Låt rostbiffen vila innan servering.

Rostbiff kan också skäras i skivor och stekas eller grillas.

Stekning

Häll olja i en varm stekpanna och stek på full effekt ca en minut på varje sida (för rosa kött). Tillsätt en klick smör, stäng av värmen och stek vidare i ca två minuter. Glöm inte att vända köttet under stekningen. Vill du ha genomstekt kött istället så stäng inte av värmen utan sänk den istället med en tredjedel och stek sedan någon minut till.

Grillning

Grilla rostbiffen ca 15 cm över glöden (alternativt på full effekt på gasolgrill), en minut på varje sida tills biffen får fin färg. Flytta köttet åt sidan och fortsätt grilla i ca två minuter till eller till innertemperaturen når 58°. Glöm inte att vända köttet ofta under grillningen. Låt sedan köttet vila en stund innan servering.

Näringsvärde per 100 g

Energi

521 kj/125 kcal

Fett

3,2 g

Mättat fett

1,4 g

Kolhydrater

0,0 g

Sockerarter

0,0 g

Protein

22,7 g

Salt

0,2 g