100% 

Svenskt
kött

Djävulsgryta

Djävulsgryta i skål

Ingredienser

Grytbitar av lammbog, nötbog eller högrev 500 g

Chorizo, i skivor 300 g

Gul lök, i klyftor 1 st

Vitlöksklyftor, rivna 2 st

Vatten 1 l

Krossade tomater 800 g

Kikärtor, färdigkokta 100 g

Svarta bönor, färdigkokta 100 g

Potatis 4 st

Rökt paprikapulver 1 msk

Cayennepeppar 1 tsk

Matolja

Salt & peppar

Vår produkt

Gör så här

Blanda köttet med paprikapulvret, cayennepeppar och salt. Bryn köttet med löken. Häll i vatten och de krossade tomaterna. Låt köttet sjuda under lock tills det blir mört ca 30 minuter. Lägg i potatisen och koka tills den är klar. Blanda i chorizo, bönor och kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman alla ingredienser till vitlökscrèmen. Servera med gott bröd.

Smaklig måltid!