100% 

Svenskt
kött

Entrecôte med couvreost

En tallrik med en bit entrecote toppad med tillbehör

Ingredienser

4 skivor á 180 g entrecôte
20 st primörrödbetor, med lite blast
1 rulle covrée i bitar (en härlig ost från Gotland)
1 dl cashewnötter
Vattenkrasse

Vinaigrette
2 msk honung, flytande
1/2 dl balsamicovinäger
1/2 dl schalottenlök, finhackad
Olivolja
Strösocker
Salt
Svartpeppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Ta ut köttet så att det är rumstempererat när du sätter igång att grilla.
  2. Koka upp vatten smaksatt med socker och salt i en kastrull.
  3. Lägg i rödbetorna och koka tills dem är mjuka.
  4. Salta och peppra köttet.
  5. Se till att grillen är ordentligt het, lägg på köttet och grilla 2-4 minuter per sida, låt det vila i folie eller ligga en stund på den svala sidan av grillen innan du serverar.
  6. Lägg nu även rödbetorna på grillen. Blanda samman ingredienserna till vinaigretten, smaka av med socker, salt och peppar. 
  7. Lägg upp allt på ett stort fat med köttet i botten, betor, smulad ost, cashewnötter och krasse, ringla slutligen över vinaigrette.
  8. Servera med krispig sallad. 

Tips! Koka alltid rödbetor med skalet på för att behålla smak och färg, skala betorna under rinnande vatten med händerna så åker skalet av lättare. Om Covrée: Covrée är en ost från Stafva gård gjord på komjölk, men smakar som en getost då man syrar och tillverkar den med samma metod som för getost. Det går bra att använda chèvre om man inte får tag på Covrée.

Smaklig måltid!