100% 

Svenskt
kött

Entrecôte med rotfrukter

Entrecote med rotfrukter på tallrik

Ingredienser

Entrecôte (4 skivor) á 180 g

Morötter 2 st

Palsternacka 1 st

Potatisar 4 st

Mörkt muskovadosocker 1 msk

Färskost, smaksatt med örter 1 dl

Potatis 0.5 kg

Citron (saften) ½ st

Smör 2 msk

Olivolja 2 msk

Timjan

Salt & svartpeppar 1 st

Gör så här

Skala och tärna morot, palsternacka och potatis. Stek dem i smör tills de är gyllene, strö över muskovadosocker. Lägg även i grova ringar av purjolöken. Salta och peppra, avsluta med timjan och citronsaft. Salta och peppra köttet, stek i panna cirka 2 minuter per sida. Obs! Låt köttet få vila några minuter innan du skär i det. Servera med rotfrukterna, färskosten samt gärna lite ruccolasallad.

Tips! När man skall välja nötkött, framförallt biff och entrecôte, leta efter en riktigt fint marmorerad köttbit. Låt fettkappan sitta kvar när du tillagar köttet, det bidrar till att det smakar mer och blir saftigt. Att låta köttet ligga framme och bli rumstempererat innan tillagning resulterar också i att du får en saftigare köttbit.

Smaklig måltid!