100% 

Svenskt
kött

Färsbiffar med rostade rotfrukter och getostkräm

En form med färsbiffar och rotfrukter redo för servering tillsammans med tallrikar, bestick och tillbehör

Ingredienser

500 g nötfärs
3/4 dl havregryn
1 dl mjölk
1/2 st gul lök, finhackad
Salt
Peppar
Smör till stekning

Rostade rotfrukter
5 st rödbetor
5 st morötter
6 st potatisar
2 st rödlökar
Rapsolja
2 tsk flytande honung
Salt
Peppar

Getostcrème
2 dl crème fraiche
200 g getost (kan bytas ut mot fetaost)
Salt
Peppar
Oregano, färsk

Vår produkt

Gör så här

  1. Smula havregrynen och låt de svälla i mjölken.
  2. Blanda med nötfärs och lök, smaka upp med salt och peppar.
  3. Gör gärna ett stekprov innan du gör biffarna. Forma sedan till biffar och stek i smör.
  4. Rostade rotfrukter: Värm ugnen till 225°.
  5. Skala rödbetor, morötter och lökarna.
  6. Skär rödbetorna i kvartar eller i mindre klyftor om det är stora rödbetor. Halvera potatisar och morötter. Skär rödlökar i klyftor.
  7. Lägg allt i en form och blanda med rapsolja och honung. Salta och peppra.
  8. Rosta rotfrukterna ca 30 minuter.
  9. Getostcrème: Smula getosten och blanda med crème fraichen, smaka upp med salt och peppar.
  10. Servera de rostade rotfrukterna med biffarna och getostsåsen. Strö över rikligt med färsk oregano.

Smaklig måltid!