100% 

Svenskt
kött

Grillad biff med tomatsallad & ramslökssmör

Grillad biff med tomatsallad på tallrik

Ingredienser

Grillad biff

1 biff 1 kg

Lime 2 st

Olivolja

Salt

Tellicherry svartpeppar

 

Ramslökssmör

Ramslök 100 g

Smör 150 g

Salt

Tellicherry svartpeppar

 

Picklad rödlök

Rödlök 2 st

Lime 2 st (saft och zest från 1)

Salt 1 tsk

Socker 3 tsk

Olivolja 3 msk

Tellicherry svartpeppar 1 tsk

 

Sallad

Ruccolasallad 200 g

Tomater 500 g

Vår produkt

Gör så här

Picklad rödlök

Skala och skär rödlöken tunt, blanda alla ingredienser och låt stå i minst 2 timmar.

Ramslökssmör

Blanchera ramslöken hastigt, kyl i kallt vatten, krama ur ordentligt, mixa i en matberedare med smöret, smaka av med salt och peppar.

Dela biffen i mitten till två tjocka skivor på 500g, salta och peppra, grilla dem över bra glöd tills de fått fin färg, dela limen och grilla halvorna, lägg biffarna sedan på sidan av glöden, över indirekt värme, vid 53°c innertemperatur är den härligt rosa. Låt köttet vila några minuter innan ni skär upp köttet.

Dela tomaterna och blanda med den picklade löken, smaka av med ev. mer salt och peppar, blanda i ruccola och strimlad färsk ramslök precis före servering.

Servera köttet med tomatsalladen och ramslökssmör.

Smaklig måltid!