100% 

Svenskt
kött

Grillad fläskytter med broccoli

En tallrik med grillat kött, brocolli och en pepprig sås

Ingredienser

600 g fläskytterfilé
1 stor broccoli
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Sås
3 dl grädde
1 dl mjölk
3 msk maizenaredning
1 tsk grönpeppar torkad
1 tsk grönpeppar i lag
1 st schalottenlök
1 msk smör
1 msk svartvinbärsgelé
2 msk soya
2 msk oxbuljong
Salt

Till servering
Svartvinbärsgelé
Vattenkrasse

Vår produkt

Gör så här

  1. Såsen:
    Finhacka schalottenlöken och svetta den i en kastrull med smör och grönpeppar. Behåll de mesta inlagda hela och krossa de torkade. Häll i övriga ingredienser och låt koka några minuter. Red av med maizena smaka av med salt.
  2. Köttet
    Skär köttet i fyra tjockare skivor, salta och peppra. Grilla (eller stek) köttet över ordentlig glöd till fin färg, sätt i en termometer. Låt köttet grillas klart till 63° där det är något svalare. Låt vila.
  3. Broccoli
    Dela broccolin i fyra större klyftor, blanchera dessa i en minut i saltat vatten. Kyl snabbt i kallt vatten och grilla sedan dessa på grillen.

Smaklig måltid!