100% 

Svenskt
kött

Grillade hamburgare

En hamburgare med smält ost, krispig sallad och tomater på en träbricka

Ingredienser

800 g nötfärs/ högrevsfärs
4 blad romansallad
4 st hamburgerbröd
1 st bifftomat i skivor
150 g lagrad cheddarost
Salt
Svartpeppar

Gör så här

  1. Se till att ha ordentlig glöd på grillen.
  2. Forma fyra stycken burgare av färsen, salta och peppra. För en djupare köttsmak kan man ersätta den vanliga färsen med färs av högrev.
  3. Grilla burgarna så de får en bra grillyta.
  4. Flytta burgarna till den lite svalare delen av grillen och lägg på osten, kolla gärna med en termometer.
  5. Grilla brödet.
  6. Servera med nyfriterade pommes, BBQ-sås och majonnäs.

Tips! För att få en saftig och luftig hamburgare, arbeta så lite som möjligt med den nymalda färsen. Blandar man fetare färs för mycket får man en kompakt och torr hamburgare. Välj färs från högrev för en djupare köttsmak. 

Smaklig måltid!