100% 

Svenskt
kött

Het chiligris med ananassallad

En bricka med skivor av kött med sallad runt om

Ingredienser

  1. Mixa chilisorterna till ett pulver och gnid in i köttet tillsammans med salt.
  2. Låt ligga och dra i 15- 20 minuter.
  3. Grilla på låg värme till en innertemperatur på 62°. Under tiden köttet ligger på grillen blanda samman alla ingredienser till myntayoghurten.
  4. Skär alla ingredienser till salladen i olika storlekar, smaka av med salt, olivolja och lime. Servera med nyklippta örter och cashewnötter.

Vår produkt

Gör så här

1 kg fläskytterfilé
1 st ancho chili
1 st chipotle chili
3 g pequin chili
3 g torkade chiliflakes
20 g salt
50 g cashewnötter
100 g nyklippta örter

Melonsallad
1/4 st melon
1/2 st ananas
1/2 st galiamelon
1 st granny smith äpple
1/2 st granatäpple
1 st röd chili i ringar
20 g koriander, strimlad
20 g persilja, strimlad
4 st vårlökar
2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Myntayoghurt
2 dl yoghurt
4 kvistar mynta, strimlade blad
1 st lime, juice & zest
Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

Smaklig måltid!