100% 

Svenskt
kött

Klassisk lammstek

Serveringsfat med skivor av stek toppade med örter

Ingredienser

1 kg lammstek
Olivolja eller smör till stekning
2 st vitlökar
1 msk timjan
1 msk rosmarin
1 st citron, saft & zest (finrivet skal)
Salt
Svartpeppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Låt köttet ligga framme i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  2. Hacka och blanda vitlök, timjan, citronzest och rosmarin.
  3. Gnid in kryddblandningen i mitten av steken. Salta och peppra både inuti och utanpå.
  4. Bind steken med bindgarn. OBS! Använd inte annat snöre.
  5. Bryn lammsteken gyllene i en panna, flytta över den till ugnssäkert fat och sätt in i ugnen på 130° i ca 50 min.
  6. Stick in stektermometern i stekens tjockaste del. Vid 55° är köttet rosarött (rare), 57° rosa (medium) och vid 65° är det välstekt. 
  7. Servera gärna med potatisgratäng och en krispig grönsallad.

Smaklig måltid!