100% 

Svenskt
kött

Korean bbq-bowl

En skål med grönsaker, kött, örter och lime toppat med ett stekt ägg

Ingredienser

Köttfärs
500 g nötfärs
4 msk korean bbq sauce
Sesamolja
Salt
Svartpeppar

Tillbehör
100 g spenat
1⁄2 gurka
Salladslök
4 dl ris
4 st ägg 

Till servering
Kimchi
Srirachamajonnäs
Groddar
Lime
Chilirostade sesamfrön
Koriander

Vår produkt

Gör så här

  1. Riset kan med fördel kokas dagen innan.
  2. Stek riset i sesamolja, smaka av med salt, peppar och avsluta med salladslök och sesamfrön.
  3. Bryn köttfärsen i sesamolja i het panna. Smaka av med salt och svartpeppar samt bbq-sås om man önskar hetare smak.
  4. Svetta spenaten lätt i panna med sesamolja.
  5. Skala och skär gurkan i bitar, skär salladslöken i slantar.
  6. Servera alla ingredienser med nystekt ägg, den varma färsen och stekta riset. Servera gärna med extra bbq-sås på sidan.

Smaklig måltid!