100% 

Svenskt
kött

Lammrosbiff Provencale med örtsmör, råstekt potatis och råstekta haricot verts

Djupare tallrik med lammrostbiff provencale

Ingredienser

4st Lammrostbiff

8-12 fast potatis

100gr smör

1 kruka persilja

1 kruka rosmarin

2 klyfta vitlök

1 Citron

Några drag med svartpepparkvarnen

2 påsar haricot verts

Vår produkt

Gör så här

  1. Putsa köttet från hinnor och salta runt om. Stek köttet runt om i smör och olja tills fin färg. Lägg på plåt eller i ugnsform och kör i ugnen på 150-170C till 58-60C innertemp.
  2. Skiva potatisen tunt och skölj i kallt vatten så stärkelsen försvinner. Torka av i handduk tills helt torr. Stek i samma panna som köttet och addera en klick extra smör. Stek på medeltemp tills fin färg och mjuka. Salta.
  3. Blanda rumstempererat smör med en riven vitlöksklyfta, hackade örter och lite citronzest. Smaka av med salt.
  4. Skär av ändarna på haricots verten och stek i smör i panna några minuter. Smaka av med salt och dra åt sidan. Se till att de får lite färg men fortfarande har lite spänst och tuggmotstånd kvar.

Smaklig måltid!