100% 

Svenskt
kött

Lammrostbiff med kantareller

En tallrik med elegant upplagda skivor av rostbiff och andra tillbehör

Ingredienser

600 g lammrostbiff
300 g kantareller
1 st färsk majskolv
1 st klyfta vitlök, finhackad
1 st schalottenlök i ringar
15 st blad rosmarin, finskurna
1/2 kruka vattenkrasse
1/2 kruka gräslök, finskuren
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Rotsellericréme
500 g rotselleri
1 st lagerblad
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
100 g färskost
50 g smör

Vår produkt

Gör så här

  1. Skala och skär ner rotsellerin i tärningar, sjud dessa mjuka under lock i en kastrull med mjölken och lagerbladet.
  2. Salta, peppra och bryn rostbiffen i het stekpanna i olja och avsluta med lite smör.
  3. Sätt in köttet i ugnen på 100° tills det har 56° i innertemperatur, för medium. Ta ut och låt vila några minuter innan du skär upp köttet.
  4. Häll bort mjölken och lagerbladet från rotsellerin och mixa sedan rotsellerin helt slät med crème fraiche, färskost och smör. Smaka av med salt.
  5. Pilla loss majskornen från majskolven.
  6. Stek svampen i olja i en stekpanna och lägg i majsen, avsluta med smör och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg i örter, hackad vitlök och lökringarna precis innan servering.

Tips! Använd stektermometer, stek på lägre temperatur och låt köttet vila efter tillagningen.

Smaklig måltid!