100% 

Svenskt
kött

Pulled pork

En skål serverad med pulled pork toppad med örter och chili

Ingredienser

1 kg fläskkarré
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk ketchup
2 msk rökt paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1/2 dl vatten
1/2 dl röd- eller vitvinsvinäger
Matolja
Salt
Peppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Blanda löken med ketchup och kryddor och gnid in köttet med blandningen. Låt stå i kylen i en timme.
  3. Ta ut och salta köttet, bryn det i en gryta med lock som tål att stå i ugnen. Häll i vinäger och vatten. Lägg på locket och sätt in i ugnen på 125° i ca 5 timmar. Det är klart när du kan ”dra isär” köttet med hjälp av en gaffel.
  4. Riv ner hela köttbiten med gaffel, blanda med marinaden och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med BBQ-sås, bröd och coleslaw.

Smaklig måltid!