100% 

Svenskt
kött

Schnitzel med tryffelmajonnäs

En bricka med schnitzel och somrigt grillade citroner

Ingredienser

4 st á 160 g fläskkarré
1 dl mjöl
2 st ägg
3 dl panko (japanskt ströbröd)
Salt
Svartpeppar
Matolja och smör till stekning

Majonnäs
2 st äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk citronsaft
2,5 dl matolja
1 tsk gotländsk tryffel eller tryffelolja
Salt

Vår produkt

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop majonnäsen, för hand eller med elvisp. Vispa äggulor med citronsaften, senap och salt. Tillsätt oljan under ständig vispning först droppvis sedan i en jämn stråle. Smaka av med citron och riven tryffel (alt. tryffelolja) och eventuellt mer salt. Låt stå och dra i kyl, minst en timme.
  2. Banka ut köttet till tunna schnitzlar, vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och slutligen i panko.
  3. Stek schnitzlarna gyllene i rikligt med olja och avsluta med en klick smör.
  4. Servera med citron, tryffelmajonnäs och gärna pommes frites.

Smaklig måltid!