100% 

Svenskt
kött

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Ingredienser

200-300 g Ryggbiff

2 st pressad lime och lika delar fisksås och socker

1 röd chili

1 vitlöksklyfta

1,5dl jordnötter

1 kruka koriander

Vår produkt

Gör så här

  1. Blanda lika delar av limejuice, fisksås och socker i en skål. Rör tills sockret löst sig och tillsätt ½ strimlad röd chili och ½ tunt skivad vitlök. Låt stå i minst 30 min men gärna längre.
  2. Putsa biffen från eventuella hinnor och kappa. Skär 3 cm tjocka skivor. Torka köttet med hushållspapper tills helt tort. Stek i torr panna (gärna gjutjärn) på högsta värme 1 minut på varje sida. Låt svalna helt till rumstemp. Skär skivor av köttet ca 0,5 cm och lägg på ett fat.
  3. Precis innan servering häller du på såsen med en sked över köttet så allt kött får sås å sig. Toppa med grovt hackade jordnötter och koriander.

Smaklig måltid!