100% 

Svenskt
kött

Steak sandwich

Tallrik med en brödskiva toppad med härliga råvaror

Ingredienser

4 st skivor biff á 100 g
4 st skivor surdegsbröd
1 1⁄2 dl dijonnaise
50 g smör
50 g sallad
50 g parmesan
8 st cocktailtomater
1 st schalottenlök, i ringar
1 ask kryddkrasse
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet, grilla över bra glöd.
  2. Lägg sedan köttet på sidan över indirekt värme. Vid 55°C innertemperatur är den härligt rosa.
  3. Låt köttet vila någon minut innan du skär upp det.
  4. Rosta eller stek brödet.
  5. Bred på ett rikligt lager med dijonnaise.
  6. Lägg på sallad, tomater, lök, det nystekta köttet och avsluta med nymald svartpeppar, parmesan och krasse.
  7. Servera gärna med extra dijonnaise vid sidan.

Smaklig måltid!