Smak av Gotland

Vårt varumärke Smak av Gotland har snabbt blivit Sveriges största regionala konceptvarumärke inom kött. Tillsammans med våra gotländska uppfödare gör vi allt för att kunna erbjuda ett riktigt välsmakande och mört kvalitetskött från djur som levt ett bra och naturligt liv. Tack vare vårt eget slakteri får vi dessutom kontroll över förädlingskedjan; hela vägen från gård till tallrik.

Smak av Gotland

Smak av Gotland är ett unikt butikskoncept som lyfter fram smaker från en hel region. Precis som Parma i Italien eller Champagne i Frankrike finns en stark tradition och kärlek till goda råvaror även på Gotland. Med flest antal soltimmar i Sverige och en prunkande flora är Gotland idealisk för djuruppfödning. Våra djur får gå ute och föds upp på marker rika på kryddväxter och sälta. Här betar korna på naturmarker stora delar av året, här växer lammen sig starka utomhus och här lever grisarna ett bra liv. Det är en god, enkel och i många fall, naturlig tillvaro. Och det märks på köttet, som får god smak, är mört och har en jämn kvalitet.

KONTROLL HELA VÄGEN
Betet och naturen sätter en tydlig smak på det gotländska köttet och gör det till en unik och efterfrågad råvara. Tack vare vårt ett egna moderna slakteri och den täta kontakten med uppfödarna på ön, har vi dessutom full kontroll på förädlingskedjan; hela vägen från mark till tallrik. Vi kan garantera korta djurtransporter, korrekt utförd slakt, hantverksmässig styckning, mörning och förpackning – vilket resulterar i ett sortiment med garanterad hög och jämn kvalitet. Eller kort sagt: En riktigt bra smak av Gotland!

Smak av Gotland finns på ICA, Coop, Willys och Hemköp i hela Mälardalen. Lär mer om vårt regionala kvalitets-konceptet på www.smakavgotland.se

På en hård marknad med stor konkurrens från utländska producenter har Svenskt Butikskött målmedvetet arbetat för att erbjuda svenska kött- och charkprodukter med hög kvalitet. Med serien Smak av Gotland lyfter företaget butikens köttdisk och upplevelsen vid matbordet.

Juryns motivering Dagligvarugalan 2012, kategori ”Årets Leverantör” 2012.