100% 

Svenskt
kött

Varumärken & produkter

Våra varumärken & produkter

Svenskt Butikskött står bakom varumärket Smak av Gotland som snabbt blivit Sveriges största regionala konceptvarumärke inom kött med huvudmarknad i Stockholm, Mälardalen och på Gotland. Vi är också Sveriges största leverantör av KRAV-märkt kött till dagligvaruhandeln under Axfoods varumärke Garant, ICA’s varumärke I Love Eco och Lidl’s varumärke Svea Lantkött. Vi levererar även KRAV-märkt kött under vårt eget varumärke Vårt EKO-logiska.

Smak av Gotland

Smak av Gotland är ett unikt butikskoncept som lyfter fram smaker från en hel region. Precis som Parma i Italien eller Champagne i Frankrike finns en stark tradition och kärlek till goda råvaror även på Gotland. Med flest antal soltimmar i Sverige och en prunkande flora är Gotland idealisk för djuruppfödning. Våra djur får gå ute och föds upp på marker rika på kryddväxter och sälta. Här betar korna på naturmarker stora delar av året, här växer lammen sig starka utomhus och här lever grisarna ett bra liv. Det är en god, enkel och i många fall, naturlig tillvaro. Och det märks på köttet, som får god smak, är mört och har en jämn kvalitet.

Tack vare vårt moderna slakteri, Gotlands Slagteri, och den täta kontakten med uppfödarna på ön, har vi dessutom full kontroll på förädlingskedjan. Vi kan därför garantera korta djurtransporter, korrekt utförd slakt, hantverksmässig styckning, mörning och paketering – vilket resulterar i ett sortiment med garanterad hög och jämn kvalitet. Eller kort sagt: En riktigt bra smak av Gotland!

KRAV-märkt kött

Svenskt Butikskött är Sveriges största leverantör av KRAV-märkt kött till dagligvaruhandeln där vi levererar under följande varumärken:

  • Axfoods varumärke Garant
  • ICA’s varumärke I Love Eco
  • Lidl’s varumärke Svea Lantkött
  • Vårt eget varumärke Vårt EKO-logiska

Vi var tidigt ute med gårdskoncept och certifierad produktion enligt bland annat Svenskt Sigill och KRAV. Sett i backspegeln är vi mycket stolta och glada för att vi bestämde oss för att satsa stort på vår EKO-nisch före alla andra. Redan 2005 började vi samarbeta med uppfödare på Gotland för att kunna leverera KRAV-märkt kött. Idag har vi en ledande position på marknaden, tack vare vår stora erfarenhet och vårt långa, nära samarbete med våra fantastiska uppfödare.

KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Det betyder bland annat att djuren lever ett bra liv, att grödorna odlas utan kemiska bekämpningsmedel eller handelsgödsel och att bonden får en bättre arbetsmiljö.

Historien bakom Svenskt Butikskött

Svenskt Butikskött har funnits i Stockholm i över 40 år och började som ett litet styckningsföretag i Stureby under namnet Bosses Kött, med inriktning på styckning och försäljning av lammkött. Idag är Svenskt Butikskött Sveriges största leverantör av KRAV-märkt kött till dagligvaruhandeln. Vi står också bakom varumärket Smak av Gotland som är Sveriges största – och första regionala konceptvarumärke inom kött.