På Svenskt Butikskött arbetar vi enbart med svenskt kött och säljer till butiker över hela Sverige. Vi brinner för att erbjuda Sveriges bästa och godaste kött och hålla högsta kvalitet i hela värdekedjan. För det är skillnad på kött och kött. Stor skillnad. Allt från uppfödning och foderval till slakt, styckning och mörning har betydelse för hur bra köttet blir. Hela kedjan är lika viktig för att skapa vad det tillslut handlar om – den goda smaken av riktigt kött.
Vi har länge varit en drivande kraft för att lyfta ursprung och kvalitetskött och är stolta över vad vi åstadkommit i branschen. Vi var tidigt ute med gårdskoncept och ekologiskt certifierad produktion såsom Svenskt Sigill och KRAV. Vi har höga krav på oss själva och lika höga krav på våra djuruppfödare. Vårt mål är att ligga i framkant och vara bäst i branschen. Därför anstränger vi oss alltid lite mer och strävar hela tiden efter att utveckla och förbättra vår verksamhet.
Vi vill erbjuda både gott kött och god djuromsorg. Vi säger nej till importerat kött och arbetar bara med svenskt kött från djur som har haft ett bra liv. För att säkra kvaliteten på köttet har vi ett eget modernt slakteri på Gotland, Gotlands Slagteri. Det gör att vi har full kontroll på förädlingskedjan hela vägen från jord till bord. För oss är kvalitet ett nyckelord i allt vi gör, från kontakter med uppfödare, transporter och slakt till styckning, paketering och smakupplevelsen på tallriken. Vi tar ett aktivt ansvar för hela värdekedjan och arbetar hela tiden med olika kvalitetssäkringar, bland annat genom en rad certifieringar och program. Vi förespråkar total transparens och genomför även interna kontroller och revisioner. Det är grundläggande att våra kunder ska kunna vara helt trygga med att vårt kött är hälsosamt att äta och att det kommer från ett djur som har behandlats på ett bra sätt.
Hur köttet produceras påverkar inte bara kvaliteten på köttet, utan också vilket avtryck det har på klimat och miljö. Vi vill att det gotländska köttet ska bidra till biologisk mångfald i största möjliga utsträckning, samtidigt som vi vidtar åtgärder för att klimatavtrycket ska bli så lågt som möjligt. Vårt kött håller redan en bra nivå vad gäller låg påverkan på klimatet, och vi har satt upp ännu fler ambitiösa målsättningar för de kommande åren. Vår vision är att Gotlands Slagteri ska vara Sveriges grönaste slakteri.
Tillsammans med gotländska gårdar har vi de senaste åren identifierat vilka åtgärder som ger bäst effekt för att minska klimatavtrycket från köttet. Detta vill vi nu genomföra i större skala för att kunna erbjuda ett klimatsmartare kött.
Svenskt Butikskött står bakom varumärket Smak av Gotland med huvudmarknad i Stockholm, Mälardalen och på Gotland. Vi är också Sveriges största leverantör av KRAV-märkt kött till dagligvaruhandeln under Axfoods varumärke Garant, ICA’s varumärke I Love Eco och Lidl’s varumärke Svea Lantkött. Vi levererar även KRAV-märkt kött under vårt eget varumärke Vårt EKO-logiska.
Svenskt Butikskött har funnits i Stockholm i över 40 år och började som ett litet styckningsföretag i Stureby under namnet Bosses Kött, med inriktning på styckning och försäljning av lammkött. Idag är Svenskt Butikskött Sveriges största leverantör av KRAV-märkt kött till dagligvaruhandeln. Vi står också bakom varumärket Smak av Gotland som är Sveriges största – och första regionala konceptvarumärke inom kött.
08-546 810 00
info@svensktbutikskott.se
556671-0504
Armégatan 40
171 71 Solna
Copyright © Svenskt Butikskött. Alla rättigheter reserverade. | Integritetspolicy
Cookies som används |
---|
close-cookie-bar |
wants-ec-cookies |
wants-ac-cookies |
Cookies som används |
---|
Cookies som används |
---|
_gid |
_ga |
_gat_XX |
Cookies som används |
---|